Ogmina Verta žinoti Pirkimo gidas
Elektrinis grilis – gaminkite kitaip

Pirkimo gidas

2020-10-27

Elektrinis grilis – gaminkite kitaip

Daugelio dar neatrastas, bet vienas universaliausių virtuvės prietaisų lengvai telpantis į spintelę, yra elektrinis grilis. Šis prietaisas leis greitai pasigaminti mėsos, žuvies, daržovių patiekalus ar net desertus ir pamiršti nesveikus pusfabrikačius iš prekybos centro ar prastus dienos pietus valgykloje.

Mėsa. Jei reikia greitų pietų, tiesiog paimkite mėgstamos mėsos filė, apibarstykite kvapniais prieskoniais (pamarinuokite) ir tiesiog kelioms minutėms padėkite tarp gerai įkaitintų grilio plokščių. Šalia mėsos grilyje pridėkite alyvuogių aliejumi apšlakstytų ir Provanso ar kitomis žolelėmis pagardintų morkų, brokolių, šparaginių pupelių, pievagrybių, batatų, cukinijų ar net pomidorų. Kelios minutės ir antras patiekalas su karštu garnyru paruoštas! Norite puikaus mėsainio? Tiesiog pasidarykite jautienos paplotėlius, vėlgi kelioms minutėms padėkite ant grilio, kepimo gale ten pat pašildykite bandeles, užberkite salotų ir – voilà. Patarimas. Kad kepant minkštus gaminius, tokius kaip maltos mėsos papločiai, jų per daug nesuploti, rinkitės kontaktinius grilius kurie turi prispaudimo ribojimą – tokiu atveju kaitinimo plokštės paliks norimo pločio tarpą (mes rekomenduojame MPM MGR-10M grilių).

Žuvis. Taip pat kaip ir mėsą tiesiog uždėkite kelioms minutėms ant įkaitinto grilio ir gausite puikų patiekalą, greitai, be didelių pastangų, nejungiant orkaitės ar neaptaškant riebalais visos virtuvės kepant keptuvėje.

Sumuštiniai. Turbūt populiariausias pasaulyje pusryčių maistas. Perpjaukite mėgstamą bandelę sudėkite norimus ingredientus, pagardinkit salotomis, virtais kiaušiniais, pievagrybiais ir minutei padėkit tarp maksimaliai įkaitintų grilio plokščių - gausite puikų panini apskrudusia išore ir gaiviu traškiu vidumi. Norite karšto sumuštinio su išsilydžiusiu sūriu? Naudokite norimus ingredientus, tik šiuo atveju prispauskite sumuštinį vidutiniškai įkaitintame grilyje ir ilgesniam laikui (2-3 minutėms). Patarimas. Kaitindami mėsos gaminius (dešros, dešrelės, rūkyti kumpeliai ir pan.) rinkitės tik sudėtyje neturinčius nitritinės druskos (E250), kuri esant aukštesnei nei 110 laipsnių temperatūrai tampa nuodinga.

Desertai ar užkandžiai. Sumaišykite rikotos sūrį su šiek tiek Nutellos, aptepkite pusę tortilijos papločio, uždėkite bananų griežinėlių, perlenkite ir prispauskite porai minučių grilyje. Puikus karštas desertinis užkandis paruoštas. Norite mėgstamo JAV pusryčių patiekalo? – paimkite mėgstamą šviesią duoną, aptepkite riešutų sviestu, pagardinkite uogiene, suvožkite dvi riekeles po kontaktinio grilio plokštėm ir po minutės turėsite dar vieną gardų pusryčių patiekalą.

Gyōza. Ar ragavote kada nors Gyōza koldūnų keptų ant grilio? Taip, gamintis šviežiai sveikiau, bet jei turite jau paruoštų šaldymo kameroje tiesiog uždėkite juos ant neįkaitinto grilio, įjunkite ir po 7–8 minučių turėsite be riebalų ar vandens pagamintus nuostabius, traškius, klasikinės japonų virtuvės patiekalus, pagamintus kiek kitaip (kad neperslėgti ir čia geriausiai tiktų MPM MGR-10M kontaktinis grilis su prispaudimo ribotuvu).

Tai tik keletas iš daugelio puikių ir sveikų patiekalų, kuriuos greitai pagaminsite su šiuo puikiu, daug vietos neužimančiu virtuvės prietaisu. O gal jūs jau turite elektrinį grilį namuose ir galite pasidalinti savais receptais mūsų Facebook paskyroje?

Visą grilių asortimentą galite rasti ČIA

Šioje svetainėje mes naudojame slapukus, nes to reikia sklandžiam aptarnavimo internetu procesui. Daugiau apie slapukus galite sužinoti čia. Naršymą tęskite paspaudę mygtuką „SUTINKU“
SUTINKU